KM apport & årsmöte 2020

Efter att ha haft vorsteh sedan 2004 så har jag utökat mitt hundmaterial och har nu två pointrar. Att då vara engagerad i VFK känns för mig naturligt. Den största anledningen är att det behövs engagerade medlemmar så att det blir verksamhet i en förening.

En viktig verksamhet är årsmötet i Vårgårda som jag bevistade. Dagen började med en apporttävling där det var ca 10 startande. På fria apportsöket gällde det att  ta in så många fåglar som möjligt och allra helst sex fåglar på fem minuter eller kortare tid. Nästa moment var lydnadsapport där hunden skulle stannas så nära en pinne som möjligt, ca 100 m från föraren, därefter skulle hunden kallas in. När hunden kommit in till föraren skickades den ut på en apport och skulle först stannas på halva sträckan mot apporten och därefter fortsätta och apportera fågeln till föraren.

En trevlig tillställning i ett jättefint vårvinterväder. Efter apporteringen bjöds det på lunch och därefter årsmötet. Det hade varit trevligt med större uppslutning runt årsmötet för det är ju trevligt att se stående fågelhundar i arbete, kul att träffa nya människor och ta del av kommande verksamhet och dessutom få både mat och fika!

Joakim Andersson

 

2020 års klubbmästare i apport

Susanne Legneskog och PH East Meadows MR Turbo Triss tog för 3:e gången hem den åtråvärda titeln!
Domare: Claes Lindquist

 

 

 

2020 års dressyrapportör

Vinnare av Sten Johanssons vandringspris i dressyrapport blev för 3:e året i rad Claes Lindquist och IRST Ripfinnarens ZM Astrid.
Domare: Susanne Legneskog

 

 

 

2019 års vinnare av Sølvfasanen

Claes Lindquist och IRST Ripfinnarens ZM Astrid.

 

 

 

 

2019 årets framgångsrikaste irländska setter

Ripfinnarens ZM Astrid tilldelades även ett hederspris, skänkt av Lisbeth Andersson / Kennel Lissands, för årets framgångsrikaste irländska setter.

 

 

 

Ett gäng glada apportörer