Lite väl tur med vädret…

Sommarträningen i Götene är avslutad. Tio ekipage med Douglas Larsson som kursledare har kämpat tappert i värmen.

Uppehåll och sol är ju alltid trevligt när det är kurs men det var ju det här med lagom. Stundtals har det varit lite väl varmt på kursen och vi är nog bättre på att vätska upp våra hundar än oss själva. Resultatet blir att de orkar mer än oss förare.

Fokus på den här kursen har varit övningar för att träna lugn i flog och skott. För att göra det riktigt spännande för såväl hundar som förare har det funnits störningar i form av både ”visionsripa” och ”hare”.
– Vi har tränat uppflog både med och utan skott. Och övningen med ”hare” är alltid en spännande utmaning. Några klarade övningen alldeles utmärkt och någon (läs min) tyckte att det var lämpligt att stanna först när bytet bärgats, säger Douglas.

På kursen har det också ingått fågelkontakt i form av duvor och fasaner i voljär vilket riktigt satte fart på hundarnas jaktinstinkter. Det rådde inte några tvivel om vad våra hundar är ämnade för.
– Ja, efter det tränade vi passitivitet och inkallning igen. Det är kul att se hur hundarna utvecklas på bara några veckor. Ett stort tack till samtliga deltagare och fortsätt nu att jobba med krav och positivitet så ses vi på proven i höst, avslutar Douglas.

 

…Douglas Larsson & Suss Magnusson…