VFK deltog vid Väster Närke game fair

Lördagen den 5:e september var vi inbjudna till Väster Närkes Game Fair, för att presentera vår typ av jakt, med stående hund, vilket inte var så vanligt på denna mässa, som har några år på nacken.

Vi hade både rapphöns och fasan med oss för att visa hur fåglarna såg ut, vilket var mycket intressant för många, speciellt vår nästa generation jägare var mycket intresserade. Vi bjöd även på ”krabbelurer”, som Susanna Gunnarsson gjorde på plats, vilket uppskattades av många. Susanna delade även ut receptet och visade hur man tillagade detta på en ”mureka” men berättade även hur lätt det var med en stekpanna, när man är ute i markerna och skall tillaga något gott att äta.

Sedan var det dags för hundparad där det var hela 14 olika jakthundstyper som deltog. Nicklas Gunnarsson var speaker för detta och berättade lite om hur man jagade med de olika typerna av hund och i vilka sammanhang.

Trots att vädrets makter inte visade sig från sin bästa sida så var det en hel del folk som kom och visade sitt intresse, och förhoppningsvis så blir några nya personer intresserade av våran typ av jakt samt möjligheten att öka förutsättningarna för våra fältfåglar att överleva på markerna.