Norgematchen

Vänskapsmatch med Östfolds Fuglehundklubb.

I år firade utbytet med Östfolds Fuglehundklubb från Norge 45 års jubileum. Detta sammanföll med att VFK i år också firade att det var 50 år sedan VFK bildades, alltså kund vi fira ett 95 års jubileum.

Vi har sedan 1972 haft ett utbyte med vår grannklubb i Norge detta har gett många trevliga möten när vi träffats och under gemytliga förhållanden genomfört en matchning med unghundar och öppenklass hundar. Lagen består av 6 hundar, 2 unghundar och 4 öppenklasshundar. Hundarna bedöms av två domare en från vardera lagen, dessa bedömer hundarna enligt en poängskala.

Vinner gör givetvis det lag som får flest poäng. I år lyckades det svenska laget få högst poäng och kunde därmed återerövra det evigt vandrande Tigerfatet. Dagen avslutades med en mycket trevlig gemensam måltid på lördagskvällen. Till minne av våra jubileum överlämnade våra vänner från Östfold en mycket fin statyett i form av en fasan i silver att användas som ett vandringspris. Vi tackar för detta mycket fina pris vilket blir något att kämpa för att erövra kommande provsäsong.

Mer finns att se under fliken bilder.

Gert Jeppsson