Sommarkursen hos Christer Bjarnesund

På kurs hos Christer
Det är sommar och lågsäsong för oss med stående fågelhundar. Vi använder tiden till lydnadsträning, kondition och kryddar tillvaron med apport. Även de som fixat sitt apporteringstest kan behöva fräscha upp sina färdigheter.
Det har blivit några hundkurser genom åren. Ändå anmälde jag mig glatt när jag läste om Christers kurs i grundlydnad. Pinsamt medveten om att jag behöver någons tumme i mitt öga för att träningen ska bli mer regelbunden. Ska bara…
På kursen tränar vi linförighet och väljer själva om vi vill ha hunden vid sidan eller bakom oss. En bra kontaktövning som är grunden till mycket. Redan där går jag bet med min 1-åring som hellre spanar in fåglar som flyger, äter gräs eller försöker få igång någon av de mer väluppfostrade deltagarna.
– Åååååh, jag ser en utmaning. Jag älskar utmaningar, utropar Christer med ett stort leende.
– Ja eller hur, svarar jag buttert och tänker att självklart är det min hund som utmärker sig.
För så är det med Christer. Han ser aldrig problem, bara olika stora utmaningar. Och han är så positiv att det räcker till ett helt kompani
Vi tränar stadga och Christer har en outtömlig fantasi när det gäller störningsmoment. Även inkallning och stopp är med i läroplanen. Och apport så klart.
Vädret har varit helt fantastiskt och det är ibland lite varma och ofokuserade förare som Christer har att tampas med. För det är ju vi förare som är på kurs för att lära, inte våra hundar. Vi är där för att få tips på övningar att jobba vidare med på hemmaplan. Och nu har vi tagit examen.

Tack Christer för ditt engagemang och entusiasm – det smittar!

Suss